Samovolja GRAS-ovaca

GRAS već duže vrijeme ignoriše rješenja resornog ministarstva i vozi na linijama koje mu se sviđaju.

GRAS nema rikverc
GRAS nema rikverc
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo po svoj prilici nije u stanju da riješi gordijev čvor (i bezobrazluk) koji vlada u servisima javnog gradskog prevoza u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

U ministarstvu kažu da je pored već očiglednog haosa u nadležnostima i uslugama nastao i priličan pravni haos, zbog čega se išlo na privremena rješenja kako, kažu, građani ne bi ispaštali. A građani ipak ispaštaju.

‘Ovo je zapravo vanredni postupak jer preduzeće Gras ne vozi na onim linijama koje su im dodijeljene. Oni već izvjesno vrijeme ignorišu rješenja Ministarstva saobraćaja KS-a i ponašaju se kao monopolisti, a s druge strane, imamo građane koje ne zanima pravni postupak ni donošenje rješenja, već hoće da imaju prevoz. Mi smo pripremili drugostepena rješenja i oni će ih dobiti najkasnije do utorka. Vjerovatno će opet biti onih koji će se žaliti i na ovo rješenje, ali mi smo svoj dio posla završili jer nam je interes građana na prvom mjestu. Znamo da na linijama Dobrinja – Nedžarići i Ilidža – Sokolović Kolonija, Gras ne saobraća iako su to linije koje su njima pripale, a s druge strane, žalili su se što je Centrotrans zajedno sa njima dobio liniju Dobrinja – Vijećnica koja je najprofitabilnija.’, kažu u Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *