Šareni park na Trgu heroja za svu djecu

Novoizgrađeni “Šareni park” prilagođen igri i druženju za djecu do 12 godina, s posebnom brigom za mališane sa posebnim potrebama.

Šareni park na Trgu heroja, Sarajevo
Šareni park na Trgu heroja, Sarajevo

Veliki broj roditelja i djece, te učenika i nastavnika novosarajevskih osnovnih škola i Centra „Vladimir Nazor“, prisustvova je svečanom puštanju balona u zrak, čime je otvoreno dječije igralište „Šareni park“ na Trgu heroja, prvo ovakve vrste u opštini Novo Sarajevo i gradu Sarajevu.

Napravljeno je nešto rijetko na našim prostorima, prostor koji je prilagođen za djecu do 12 godina i djecu za posebnim potrebama.

Nadajmo se da će se građani potruditi da sačuvaju park, no za svaki slučaj će biti poduzete mjere zaštite. Općina Novo Sarajevo želi da postane prostor ugodnog življenja za sve i ne namjerava se zaustaviti samo na “Šarenom parku”. Već se lociraju prostori i javne površine gdje bi se nešto slično još moglo napraviti. Interesantna su područja Grbavice i Čengić Vile gdje nema ovakvih objekata, te zona Vilsonovog šetališta.

“Šareni Park” je prvo igralište u Sarajevu koje se prostire na 805 m², i posjeduje opremu za djecu sa umanjenim sposobnostima, djecu do 12 godina, prostor za odmor roditelja, prostor za odmor i druženje starijih osoba, ozeljenjen i čist javni prostor, osiguran i ograđen.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *