SARTR: Odette&Odile

Predstava ‘Odette&Odile’ kao osnovni instrument koristi fizički pokret, inspirisana motivima filma ‘Crni labud’, Darrena Aranofskog.

Odette&Odile
Odette&Odile

Dva labuda, Odette, bijeli, nevini, nježni, kojeg igra Ena Kurtalić, i Odile, crni, senzualan, slobodan i zavodljiv kojeg utjelovljuje Amila Terzimehić, vode nas kroz priču o razumu i emocijama, restrikcijama i slobodi, hrabrosti i strahu, priču o umjetniku, jednom čovjeku koji u sebi otkriva skrivene slojeve svoje ličnosti, a koje počinju da izlaze na površinu te postaju vidljive svima, i ne samo vidjljive, nego dominante karakteristike njegove ličnosti.

Odette, ambiciozna balerina kojoj se ostvaruje san da zaigra ulogu života, ulogu bijelog labuda u Labuđem jezeru, počinje da puca pod pritiskom svojih ambicija, okoline, očekivanja drugih, te dolazi do urušavanja njene krhke ličnosti, baze koja joj je do sada pružala sigurnost i zaštitu.

Klasičnu priču o umjetničkoj ambiciji, borbi umjetnika sa samim sobom, velikoj želji da postognu savršenstvo i ovladaju svakim aspektom svoga stvaranja i svoje ličnosti, na scenu Sarajevskog ratnog teatra postavljaju dvije mlade glumice, koje su ovoga puta preuzele i režisersku ulogu, pod mentorstvom Jasne Žalice.

Ovom predstavom, ove dvije mlade umjetnice imaju za cilj doprinijeti razvoju savremenog plesa i fiizičkog teatra u Bosni i Hercegovini, te ohrabriti pomjeranje granica lične percepcije i razumjevanja, umjetnika samih, kao i pomijeranje granica njihovog umjetničkoh izražavanja.

Režija, koreografija i igra: Amila Terzimehić, Ena Kurtalić

Stručna saradnica: Jasna Žalica
Kostimografija: Lejla Hodžić
Scenografija: Amar Zahiragić

Termin:
26. juni 2014 @ 20:00h
Mjesto: SARTR Sarajevo

Rezervišite svoje ulaznice na vrijeme! Rezervacije ulaznica putem: e-maila teatarsartr@yahoo.com, telefona 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox Facebook stranice Sarajevskog ratnog teatra.

Prodaja ulaznica svakim radnim danom od 10h do 14h. Na dan predstave od 18h do 20h. Za grupne posjete, učenike i studente odobravamo popust.

mapa područja

Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *