Saša Savić snima filma o najljepšim svjetskim rijekama bogatim lososom

Saša Savić je od malih nogu strastveni ribolovac, a da nikada nije okusio ribu

Saša Savić

Svjetski uspješan media strateg Saša Savić, koji je radio za mnoge prominentne svjetske marketinške agencije, a uz to i strastveni ribolovac koji snima filma o najljepšim svjetskim rijekama bogatim lososom.

Izbjeglica iz Sarajeva je napravio svjetsku karijeru u Pragu i New Yorku. Osam godina je, u Universal McCannu, vodio medijske strategije za najveće globalne klijente, kao što su Coca-Cola Company, Microsoft, Mastercard, Intel, Jack Daniels… Nakon tih osam godina prelazi u Publicis grupu i preuzima dužnosti globalnog direktora za Procter&Gamble. Aktivnosti u 85 zemalja, vodstvo timova iz 11 kompanija, koje su pripadale Publicis grupi i stotine brandova iz P&G portfolija, samo su neke od aktivnosti koje je Saša nadgledao.

Danas je Chief Operating Officer za Havas Media North America, zadužen za vodstvo grupe kompanija, u vlasništvu globalne kompanije Havas, servisirajući velike svjetske klijente, kao što su ExxonMobil, McDonalds, Dannone, Goodyear i mnoge druge za tržište Sjeverne Amerike.

Saša Savić je od malih nogu strastveni ribolovac, a da nikada nije okusio ribu. Najviše voli ići na rijeke u kojima ima lososa. Kada ide da lovi losose u sibirskim rijekama, leti helikopterom. Završio je privatnu akademiju za režiju kako bi mogao snimiti film o najljepšim svjetskim rijekama bogatim lososom, čija se premijera očekuje krajem 2011. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *