Tradicionalna izložba Konya-Sarajevo

Tradionalna izložba Konya-SarajevoZamjenik gradonačelnika Sarajeva Slobodan Nešković primio je danas višečlanu delegaciju partnerskog grada Konye, koju je predvodio Ercan Uslu, direktor Odjela za kulturu i društvene poslove ovog turskog grada.

Predstavnici oba grada izrazili su zadovoljstvo što se današnjom posjetom prijatelja iz Konye, nastavljaju i unapređuju odnosi zasnovani na potpisanom Sporazumu o saradnja Sarajeva i Konye u decembru 2007. godine.

Gdin. Uslu je informirao dogradonačelnika Neškovića da su pri kraju građevinski radovi na izgradnji sebilja identičnom baščaršijskom.

“Sebilj se nalazi u centru grada u sklopu parka, u najposjećenijem dijelu Konye”, rekao je Uslu uputivši poziv novoj gradskoj administraciji na čelu sa gradonačelnikom Alijom Behmenom da u junu/julu ove godine prisustvuje ceremoniji svečanog otvorenja ovog objekta.

Također je gdin. Uslu najavio za danas u 14.00 sati u Kuršumlija medresi otvaranje već tradicionalne izložbe Konya-Sarajevo kulturno-edukativnog centra, kao poklon partnerskog grada Konye gradu Sarajevu za njegov rođendan.

Dogradonačelnik Nešković izrazio je zadovoljstvo ovim projektima te istakao da se saradnja na kulturnom planu uklapa u multikulturalno obilježje Sarajeva i da sama izložba obogaćuje ponudu našeg grada.

“Nova gradska administracija namjerava da dalje razvija i proširi započetu saradnju u oblasti kulture, sporta, obrazovanja, a posebno smo u ovom trenutku zainteresirani za podsticanje odnosa u oblasti privrede i turizma između naša dva grada”, istakao je dogradonačelnik Nešković, te izrazio svoje uvjerenje da će se saradnja Sarajeva i Konye ubuduće odvijati i preko konkretnih zajedničkih projekata.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *