Tramvaji iz Amsterdama

Tramvaj iz AmsterdamaDošli nam “novi” tramvaji koje je Holandija donirala Gradskom saobraćajnom preduzeću.

“Ovih osam tramvaja u promet će biti pušteno odmah nakon prebacivanja skretnica i demontiranja kondukterskih mjesta”, rekla je Meliha Hasanbegović, portparol GRAS-a.

Tramvaji su 17. februara u Sarajevo dopremljeni vozom iz Amsterdama nakon šestodnevnog transporta. Poslije carinjenja prevezeni su u krug GRAS-a.

Hasanbegovićeva ističe da su donirani tramvaji, iako su proizvedeni osamdesetih godina, veoma dobro očuvani, imaju moderna i udobna sjedišta, protuklizni pod, zvučni sistem za obavještavanje putnika, digitalnu kameru za video-nadzor, te rukohvate od nerđajućeg čelika.

Zbog istovara i prevoza tramvaja jučer do 16 sati nisu radile tramvajske linije 1 i 4, a došlo je i do izmjene saobraćanja autobuskih linija koje polaze sa željezničke stanice za Buća potok, Rajlovac i Reljevo dom.

Iz Amsterdama treba da stigne još osam tramvaja, koje je GRAS-u također doniralo saobraćajno preduzeće GVB. Ova isporuka će biti spremna kada Holanđani završe servis na tim vozilima.

Ranije je iz preduzeća GVB iz Amsterdama saopšteno da su polovni tramvaji u odličnom stanju i da su redovno vršili njihov servis.

“Tramvaji još mnogo godina mogu biti korišteni ukoliko ih GRAS bude redovno održavao”, poručili su iz GVB-a.

Ugovor o ovoj donaciji 16 tramvaja potpisali su direktori saobraćajnih preduzeća GRAS i GVB u septembru prošle godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *