U maju 28. Sarajevske večeri muzike!

Sarajevske večeri muzike će dvadeset i osmi put ljubiteljima umjetničkog izražaja ponuditi četiri cjelovečernja koncerta od 8. do 13. maja 2022. godine.

Nakon dva izdanja realizirana u sjeni pandemije COVID-19, ovogodišnji SVEM publici se vraća u svom punom sjaju. Koncerti će biti realizirani na lokaciji Narodnog pozorišta Sarajevo, te u okviru koncertne sale “Cvjetko Rihtman” – Srednja muzička škola Sarajevo.

U nastojanju da javnosti pruži potpun muzički doživljaj organizator je programski fokus postavio veoma široko te isti obuhvaća izvedbe iz domena solističke, ali i reprezentativne literature kamernog muziciranja.

Emmanuel Pahud

Sarajevske večeri muzike donose defile renomiranih umjetničkih imena, a tome je dokaz i prvi koncert na kome će se javnosti predstaviti flautista Emmanuel Pahud zajedno s orkestrom Sarajevske filharmonije, a pod dirigentskom palicom Evana Alexisa Christa.

Druga koncertna noć rezervirana je za brass kvintet Contrast, dok će na trećem festivalskom koncertu nastupiti perspektivni duo u sastavu violončeliste Isaka Haračića i pijanistice Sonje Marković.

Sergej Krylov

Završnica Sarajevskih večeri muzike, ovaj put, proteći će u znaku interpretacije afirmiranog violiniste Sergeja Krylova, koji će nastupiti uz Sarajevsku filharmoniju predvođenu bosanskohercegovačkom dirigenticom Samrom Gulamović.

Kao i svake godine Festival nosi i snažnu pedagošku poruku – u vidu rada sa studentima i učenicima muzike, a koju već tradicionalno predvodi istaknuti umjetnik Ranko Rihtman u saradnji sa Srednjom muzičkom školom Sarajevo. Radionice će se realizirati od 9. do 13. maja 2022. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *