U toku popločavanje Obale Maka Dizdara

U toku su radovi na dionici od zgrade Likovne akademije prema Ulici Čobanija, gdje radnici postavljaju nove kulir ploče sa granitnim slojem

Popločavanje Obale Maka Dizdara (juli 2012)
Popločavanje Obale Maka Dizdara (juli 2012)

Tokom realizacije projekta sanacije šetališta duž Obale Maka Dizdara, završeno je postavljanje 435 kvadratnih metara granitnih ploča i 780 metara granitnih ivičnjaka na platou ispred zgrade Akademije likovnih umjetnosti.

Na preostalom dijelu šetnice (2.035 m2) radnici su završili uklanjanje starih dotrajalih kulir ploča i ivičnjaka, kao i dijela oštećene betonske podloge. Također je urađena i adekvatna drenaža ugradnjom novih dvanaest slivnika za prikupljanje oborinskih voda, nakon čega su duž šetnice postavili nove betonske ivičnjake.

U toku su radovi na dionici od zgrade Likovne akademije prema Ulici Čobanija, gdje radnici postavljaju nove kulir ploče sa granitnim slojem, koje su izuzetno otporne na različite vremenske uvjete. Na drugoj strani šetnice – od Akademije do Ajfelovog mosta na Skenderiji u toku je betoniranje podloge na koju će također biti postavljene kulir ploče sa granitnim slojem.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *