Bujrum, narode, slobode!

Nekoliko dana prije 1. maja 2016. godine Srle i Edo su udružili snage i ponudili svojevrsnu prvomajsku budnicu koju su nazvali SLOBODA! Pogledajte..

Srđan Jevđević i Edo Maajka
Srđan Jevđević i Edo Maajka

Jutro rano, mi se vraćamo da se u Maju ponovo rodimo. Nekada davno prezresmo vođe – sto godina prođe. Bujrum, narode, slobode! Uzmi narode il’ ode! U tvoje Ime, i Ime slobode crkve i džamije ratove vode. Bujrum narode igara! Bujrum narode za Cara! Hajduk hara, vođa vara, al’ haram im para!

Slobodno reci šta misliš, slobodno se izrazi. (Slobodno malo sutra, okolina te gazi.) I budi što jesi, ako si isti ko i mi, identičan u svemu, u rifu tekstu i rimi. Slobodno bujrum biraj, biraj slobodno naše. Slobodno se i seli, ako si njihov dapače. Slobodno jedi i kupi, zaradi slobodno para, fakultet pa slobodno na kopanje kanala…
Bujrum narode slobode! Bujrum narode igara! I hljeba i kruha i svete vode – ne treba para! Bujrum narode slobode! Bujrum narode – džaba! Ustani, hodaj, a ne da te vode! Narode!

Be free, without wi-fi, and tv. Svako prati svoje vjesti i tako se živi. Ko su krivi, ko su pravi u glavi, čiji dan žalosti će danas da se slavi. Ko će da ga slavi? Ko se to oslobodio? Ko je pobjedio? Ko je kome više pobio? Šta kažu tvoji portali? A šta kažu oni njihovi? Eto je sloboda, a sad okolo zidovi. I žica.
Bujrum narode hajde, bujrum narode! Bujrum narode hajde, bujrum narode! Bujrum narode bez sunca, đe komšija na tebe puca! Kad umrem ja neću za čast, nego kad vakat je. Ko sam ja sam bez tebe? Ne slušaj vođe iz sjene. Nikog pa ni pjanog mene! Narode!

Autor nesvakidašnjeg video-spota za SLOBODU je Dima Levanchuk.

Kultur Shock feat. Edo Maajka - Sloboda

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *