Ako ti jave da sam pao, u izdanju Buybooka

Za razliku od mnogih akademskih književnika, pisaca i ‘nepisaca’, Darija Džamonju je prvo priznala raja pa tek onda kritika.

Korice knjige Ako ti jave da sam pao, Daria Džamonje

Izdavačka kuća ‘Buybook’ je napravila sjajan potez, koji će obradovati ljubitelje pisane riječi štampane na papiru.

‘Mislim da nijedan naš pisac do sada nije uspio da sarajevskom gradskom argou da takav umjetnički naboj i umjetničku vibraciju kakvu mu je dao Džamonja. To je govor raje i istovremeno govor ljudskog bića, sretnog i jadnog.’ (Tvrtko Kulenović).

Zbrika priča Pisca Darija Džamonje pod naslovom ‘Ako ti jave da sam pao…’, sadrži ponajbolje priče ‘čovjeka koji je odlično poznavao mikrokosmos zvani Sarajevo’. U zbriku su uvrštene priče posuđene iz nekoliko Dacinih izdanja.

‘Dario Džamonja je svojim djelima razbio obruč i učinio ih svačijim. S lakoćom je probio put do čitalaca. Za razliku od mnogih akademskih književnika, pisaca i ‘nepisaca’, njega je prvo priznala raja pa tek onda kritika.’, kaže Damir Uzunović, direktor ‘Buybook’-a.

Džamonjine priče su do srži jasne, stil mu je brz i oštar, koji će vas iz suza u smijeh prevesti prije nego što se snađete. Mnogi su se složili u jednom – da samo istinski pisac umije oblikovati jezik na način na koji vajar oblikuje glinu, a da pri tome taj jezik ne bude stil nego trag ljudskog postojanja. Daco je to znao.

‘Sumnjam da je mogao biti išta drugo osim pisac.’ (Goran Samardžić)

Knjigu ‘Ako ti jave da sam pao…’, možete nabaviti u sarajevskoj knjižari ‘Buybook’ pocijeni od 28 KM.

Čitajte Darija Džamonju »

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *