Kamerni teatar 55: Ne volim ponedjeljak

Ne volim ponedjeljakPredstava Ne volim ponedjeljak u izvedbi Kamernog teatra 55 iz Sarajeva je svoju premijeru doživjela na ovogodišnjem međunarodnom teatarskom festivalu MESS.

Radi se o dramskom komadu Zlatka Topčića, za koji je dobio nagradu na anonimnom konkursu austrijskog PEN centra pod nazivom “Govorimo o granicama”.

Autorski tim, predvođen rediteljem Christianom Papkeom, uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Austrije, čine gosti iz ove zemlje: kostimograf, scenograf, majstor svjetla, dramaturg, kompozitor i drugi članovi.

Gledatelji imaju priliku vidjeti iskustava tri generacije jedne srpske i bosanske porodice, i to u sadašnjem vremenu, u vremenu početka Prvog svjetska rata, te u vremenu posljednjeg rata u Bosni i Hercegovini. Gledanjem takvih odbljesaka povijesti publici se pruža mogućnost redefiniranja vlastitog identiteta ali i kompleksne slike savremenog društva u Jugoistočnoj Evropi. Je li jedina alternativa nakon krize i rata u zaboravljanju vlastite povijesti, napuštanju regije i odlasku u inostranstvo. U tom kontekstu se Ponedjeljak može čitati kao metafora budućnosti koja je krcata neispunjenim obećanjima.

Redatelj: Christian Papke

Dramaturgija: Gerald Bauer

Glumci:
Mirvad Kurić
Lana Stanišić
Senad Alihodžić
Semir Krivić
Zana Marjanović
Rade Čolović
Mehmed Porča
Muhamed Hadžović
Sabina Bambur
Vedran čekić
Gordana Boban

Vrijeme: 12. juni 2010 @ 20h
Mjesto: Kamerni Teatar 55

Gostovanja u maju:
– Zenica, BiH: 30. maj 2010

mapa područja

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *