Međunarodna potjernica za Oliverom Knezovićem

Oliver KnezovićFederalna uprava policije danas je raspisala međunarodnu potjernicu za Oliverom Knezovićem, rođenim 1974. godine u Sarajevu, sa trenutnim prebivalištem u Širokom Brijegu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubistva.

Potjernica je rapisana na temelju naloga Kantonalnog suda iz Širokog Brijega. FUP moli sve koji posjeduju informacije o kretanju tražene osobe da iste dostave najbližoj policijskoj stanici ili Federalnoj upravi policije.

Inače, u sklopu istrage o okolnostima bjekstva Olivera Knezovića iz prostorija za zadržavanje Odjela sudske policije, danas je slobode lišeno 8 sudskih policajaca koji su tokom dana proslijeđeni Tužilaštvu Zapadno-hercegovačkog kantona zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo “protuzakonito oslobađanje osobe koja je lišena slobode” KZ FBiH.

Takođe, u sklopu rasvjetljavanja svih okolnosti oko događaja u Širokom Brijegu juče i danas je u prostorijama Federalne uprave policije u Sarajevu obavljeno više informativnih razgovora sa osobama koje su identifikovane kao svjedoci ili učesnici navedenog događaja, javili su iz FUP-a.

U toku su dalje aktivnosti policije na potpunom rasvjetljavanju i otkrivanju svih počinitelja kaznenih dijela za vrijeme navedenog događaja.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)