Otvaranje Spomen obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva planirano za 9. maj

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa saradnicima primio je delegaciju Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995 godine i obavijestio ih o mjerama koje se poduzimaju na dovršavanju Spomen obilježja djeci ubijenoj u opsjednutom Sarajevu između 1992. i 1995. godine.

Djeca u Sarajevu pod opsadom
Djeca u Sarajevu pod opsadom
Gradonačelnik je obavijestio delegaciju roditelja da će, s obzirom na tempo i vremenske rokove potrebne za građevinske i arhitektonske radove, Spomen obilježje biti otvoreno 9. maja, na Dan pobjede nad fašizmom.

Delegacija roditelja je obavještena i o mjerama koje će Gradska uprava poduzeti na održavanju, nadzoru i čuvanju spomenika nakon što bude otvoren. Gradonačelnik i delegacija roditelja usaglasili su se da zvanični naziv spomen obilježja bude “Spomen obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.”.

U otvorenom razgovoru, sugovornici su se složili da je i spomenik i ideju obilježavanja najmlađih žrtava opsade Sarajeva potrebno zaštiti od spekulacija i manipulacija. Gradonačelnik i roditelji su pozvali medije i javnost da suzdržavajući se od neodgovornog komentiranja svi zajedno pokažemo pijetet prema žrtvama i zajedničkoj tragediji svih građana Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *