Projekt izgradnje turističkog grada u Trnovu

Sarajevska općina Trnovo i kompanija Buroj Property Development iz Ujedinjenih Arapskih Emirata su proteklog vikenda ozvaničili realizaciju projekta izgradnje integrisanog turističkog grada BUROJ OZONE na području Trnova.

Maketa Buroj Ozone

Buroj Ozone će sadržavati hiljade stambenih jedinica, hotele, trgovačke centre, te svu drugu društvenu infrastrukturu, a realizacija projekta, čija je ukupna vrijednost projekta oko četiri i po milijarde konvertibilnih maraka, osim direktnih prihoda za turizam će donijeti i prilike za zaposlenje hiljada osoba.

U Bosni i Hercegovini će prvi put biti izgrađen turistički kompleks, koji će po svojoj veličini i vrijednosti investicije predstavljati najveći projekt ove vrste na području Jugoistočne Evrope. Prema tvrdnjama zvaničnika, riječ je o najvećoj investiciji u Bosni i Hercegovini od rata, koja znači mnogo kako za razvoj Trnova, tako i Kantona Sarajevo i čitave Bosne i Hercegovine.

Investitori kažu kako je potpisivanje ovog protokola tek prvi korak ka izgradnji partnerstva: ‘Buroj Property Development je vodeća kompanija za urbani razvoj i želimo postati jak partner Bosni i Hercegovini u razvijanju ogromnog turističkog potencijala kojeg ima. Vaša zemlja sa svojim bogatstvima puna je potencijala, a ovdje smo došli da radimo sa vlastima u Bosni i Hercegovini kao partneri u cilju osiguravanja profita i beneficija od našeg zajedničkog projekta.’, rekao je direktor ove firme Ismail Ahmed.

Vezano: Burođ privatizacija

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *