Šivini Drugari ponovo u Kriterionu

U subotu, 25. jula 2015. godine od 21 sat u sarajevskom art-kinu Kriterion će samo za vas miksati popularni travnički Šivini Drugari.

Šivini drugari @ Kriterion, 25. juli 2015.
Šivini drugari @ Kriterion, 25. juli 2015.

Šivini Drugari su prijatelji koji gaje dugogodišnju ljubav prema muzici i imaju želju za promocijom kvalitetne elektronske muzike. Zajedničkim snagama predstavljaju muziku, koja teško prodore na ove prostore i kojoj se daje jako malo prostora i šansi. Prepoznatljivi su po miksanju različitih pravaca elektronske muzike.

Recept za vrhunsku zabavu i pravu slušnu poslasticu je: frtalj housa, supena kašika techna, između prstiju dodati malo minimala i elektra. Sve zajedno dobro izmiksati i atmosferu zagrijati na 250°C. Kada primjetite da je atmosfera dovoljno zagrijana, potrebno je miks začiniti breakbeat–om i ukrasiti po želji. Naš prijedlog je da dodate poneki rif.

‘Svaki recept ima slatku tajnu. U našim setovima moguće je čuti najnovija izdanja najboljih svjetskih producenata i naravno svima poznate evergreene koji su obilježili historiju elektronske muzike.’, kažu Travničani.

Dinamičnost nastupa postižu upravo brzim izmjenama, te uspješnim korištenjem pomenutog recepta. Budući da su uvijek ukorak s vremenom (ponekad i ubrzaju, valjda imaju neki time machine) muzika koju ponude na slušanje u svojim setovima ista je ona koja se pušta u londonskim, berlinskim i amsterdamskim klubovima.

Upad na subotnje kušanje u Kriterionu je 5 BAM.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *