Švabo ostaje na čelu

Ivica Osim
Ivica Osim
UEFA, FIFA i Nogometni / Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i danas su u Sarajevu objavili usvajanje tzv. Mape puta na osnovu koje će biti provedene reforme u našem fudbalu.

Prema postignutom dogovoru Generalna skupština N/FS BiH će biti održana 22. novembra 2012. godine.

“Na generalnoj skupštini će biti izabran prvi predsjednik N/FS BiH sa manadatom u trajanju od četiri godine. To je plan od kojeg više niko u našoj zemlji ne može, niti želi odstupiti. Dakle, UEFA i FIFA potvrdile su da je manadat Komitetu za normalizaciju produžen za godinu dana, do 31. decembra naredne godine. Konkretno, ovako ćemo funkcionisati do izbora novog rukovodstva Saveza i staturanih promjena na svim niovoima, a kompletan opsežan posao bit će obavljen 22. novembra 2012. godine.”, saopštio je Dragan Kulina, član Komiteta za normalizaciju N/FS BiH.

Komitet za normalizaciju N/FS BiH shodno cijeloj priči donio je niz odluka vezanih za implementaciju strateškog plana kojeg je podržala FIFA i UEFA. Tako je usvojena Mapa puta prema kojoj se do 26. januara 2012. godine moraju uskladiti svi statuti na svim nivoima fudbala u BIH, od najnižeg do najvišeg. Do 31. maja 2012. trebao bi se usvojiti Poslovnik o radu Skupštine, a izbori u nižim savezima na kojima će biti izabrani novi delegati na mandat od četiri godine trebali bi biti obavljeni do 22. oktobra 2012.

“Skupština FS RS 12. decembra ove godine razmotrit će i usvojiti novi Statut u skladu sa Statutom N/FS BiH. Takođe, do 31. decembra bit će usvojeni statuti područnih saveza u RS. Moje mišljenje je da su neki rokovi mogli biti i skračeni, ali o tome će svoje mišljenje dati Izvršni odbor i Skupština FS RS.”, rekao je Rodoljub Petković, generalni sekretar FS RS.

Skupština NS FBiH prema riječima predsjednika Ilje Dominkovića novi Statut će usvojiti na sjednici zakazanoj za 30. novembra 2011. godine, naglasivši da će do kraja godine novi statuti biti usvojeni i na svim nižim nivoima fudbalske vlasti u bosanskohercegovačkom entitetu Federacija BiH.

Predstavnici FIFA i UEFA Marcel Benz i Eva Pasquier izrazili su zadovoljstvo radom Komiteta za normaliztaciju N/FS BiH i naglasili da ne sumnjaju da će posao oko ozdravljenja našeg fudbala biti obavljen u zadatim rokovima.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *