Svi smo mi Mekgi!

Po ugledu na svog vođu
Po ugledu na svog vođu

FUCK YOU PETER MCGEE!

piše: Nermin Čengić

Svi redom smo govna poput imbecilnog Pitera Mekgija, koji se sprema ove hefte Hitlera vratiti korijenima, Njemačkoj u okviru edicije Novine kao svjedoci vremena.

Mekgi, na početku pojašnjenja, ŠTIVOM naziva nešto što je pokrenulo pokolj miliona i ucrnilo svijet tokom barem 7-8 godina, a posljedice se i danas i vječno će se osjećati. Mekgi, zatim, predlaže kako bi se “štivo” trebalo naći na njemačkom tržištu s kojeg je uklonjeno prije nekoliko decenija. Istina je da se knjiga volšebnog autora može pronaći u dosta drugih zemalja. Na prilično smješan način, čak kod uličnih prodavaca knjiga u centru Sarajeva si možete pribaviti neko narandžasto izdanje. Na kraju konca, dva-tri klika je sve što treba da bi se sa ‘neta “skinulo” izdanje u “pdf”.

Međutim, naknadna Mekgijeva pamet i pokušaj provokacije nije u tome što on sve to shvata i pokušava ušićariti na račun vječite borbe Dobra i Zla, gdje, evidentno je, Zlo prilično preteže; problem s Mekgijevom imbecilnošću je upravo naredna rečenica koja je uslijedila već nakon pominjanja “štiva”, kako je “u Njemačkoj Mein Kampf još uvijek obavijen jednom mističnom aurom, velom tajne ili crne magije”, te da “razlozi leže jednostavno u tome da je poslijeratne, a posebno današnje generacije nikada nisu čitale”. Dakle, Mekgi preporučuje da bi generacije trebalo update-ovati, dodati im znanja o ludilu, potpuno im izgristi blještavim džamboplakatima onesvješteni, već istrulim kapitalizmom ubijeni mozak.

Promišljanje o tome kako je svako zabranjeno voće slatko, i da zabrana čini suprotan efekat, u slučaju Hitlera i Mein Kampfa ne dolazi u obzir. Jer, ko je imao priliku da to nedjelo pročita naišao je na pogodnosti koju nudi površnost, plitkost i neorganizovanost misli. Tragovi emotivnog naboja koji naginje ka bezuslovnoj mržnji spram odabranih čini to “štivo” sasvim pitkom početnicom mozgu ugroženom zabludama, pubertetskim dilemama i traženju bilo kakvog identiteta. Kada znamo da je ovaj svijet, a posebno u posljednjem desetljeću, sve veći rasadnik idiota koji proizvode i rađaju nove besmislene i bezjasne, tako Mein Kampf sigurno svojim postojanjem pada na plodno tlo, gdje se kroz koju godinu prisustva sasvim sigurno može uzdići do nekadašnjeg poklodbenog “sjaja”. Znači, ponovo tamo gdje smo bili, a svaki sljedeći put obavezno krvavije i gore.

Živimo u fašističkom sistemu vrijednosti, nac(ional)izam i beskorisnost su nam vodeće karakteristike. Još nam samo treba ovo uputstvo za “konačno rješenje” i sve imamo. Niko normalan, kome je stalo da bude i da s njime budu, ne može biti ravnodušan na ovaj, još jedan, pokušaj vraćanja Zla na prijesto. Jer svako ugađanje zatamnjenoj svijesti je neminovno snaži i širi njen uticaj. Dakle, totalna zabrana, zatiranje i gaženje fašizma je neminovnost, želimo li opstati. Do tad – svi se mi, kao i Mekgi, pravimo smo ludi i ako već, kao Mekgi, ne pomažemo Zlo, onda ga puštamo da se dešava, a kad se udomaći i preuzme kasu onda se iznenadimo kako i otkud je došlo.

P.S.
FUCK YOU PETER MCGEE!

Vezano: Britanci uvode Mein Kampf opet u Njemačku

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Nermin Čengić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *